Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka

Porkkanakakku on suosikkileivonnainen, jossa sulatejuustokuorrutus kätkee alleen mehevän kostean leivonnaisen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
25 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset24 ruutua

24 ruutua
3 - 4 (350 g)
porkkanaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kanelia
200 g
5
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Sulatejuustokuorrutus

50 g
1 pkt (250 g)
3 ½ dl
tomusokeria
( ½ rasiaa (à 200 g)

Pinnalle: kaneli-kookoshiutaleet

½ dl
kookoshiutaleita
2 tl
sokeria
½ tl
kanelia

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
  3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
  4. Sekoita porkkanaraasteeseen (n. 5 dl) sulatettu voi. Lisää se sekä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.
  6. Kaneli-kookoshiutaleet

  7. Paahda kookos-sokeri-kaneliseosta kuivalla, pinnoitetulla pannulla keskilämmöllä. Kun kookoshiutaleet ovat saaneet hieman väriä, nosta pannu liedeltä.
  8. Kuorrutus

  9. Sulata voi ja sulatejuusto kattilassa keskilämmöllä. Nosta kattila liedeltä. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi. Jos haluat perinteisestä sulatejuustokuorrutuksesta hieman vaaleamman, sekoita joukkoon tuorejuusto.
  10. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele kaneli-kookoshiutaleilla.
  11. Leikkaa kakku ruuduiksi. Tarjoa kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.