Poro-chilikakku

Poro-chilikakku

12 h 45 min
keskitaso
142 kcal / 100g
1
0

Miedon tulinen Poro-chilikakku sopii kahvipöytään tai juhlan suolaiseksi tarjottavaksi. Kakku on syytä valmistaa viimeistään tarjoamista edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasoittua ja kakku hyytyä kunnolla. Poro-chilikakun voi myös pakastaa.

Ainekset

12 annosta

Pohja

100 g
hapankorppuja
50 g

Kostutus

½ dl

Täyte

5
liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 prk (à 200 g)
1 dl
200 g
kylmäsavuporoa
1
kurkku kuutioina
1 dl
makeaa, mietoa chilikastiketta
1/2 - 1
punaista chiliä hienonnettuna
½ tl
mustapippurirouhetta
1 dl
hienonnettua persiljaa

Koristeluun

½ rasia (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
50 g
kylmäsavuporoa
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala.
  2. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele korppuseos pohjalle ja kostuta maidolla.
  3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita kermaviiliin kermavaahto, hienonnettu poro, halkaistu ja siemennetön kurkku, chili, liivate sekä loput aineet.
  4. Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
  6. Tarjoa buffetpöydässä tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)