Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Poro-chilikakku

Miedon tulinen Poro-chilikakku sopii kahvipöytään tai juhlan suolaiseksi tarjottavaksi. Kakku on syytä valmistaa viimeistään tarjoamista edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasoittua ja kakku hyytyä kunnolla. Poro-chilikakun voi myös pakastaa.

Poro-chilikakku
Poro-chilikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g hapankorppuja
  • 50 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kostutus

  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa vaahdotettuna
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 1 kurkku kuutioina
  • 1 dl makeaa, mietoa chilikastiketta
  • ½-1  punaista chiliä hienonnettuna
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Koristeluun

  • ½ rasia (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala.
  2. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele korppuseos pohjalle ja kostuta maidolla.
  3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista vesi pois ja liuota 2 rkl:aan kiehuvaa vettä. Sekoita kermaviiliin kermavaahto, hienonnettu poro, halkaistu ja siemenetön kurkku, chili, liivate sekä loput aineet.
  4. Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
  6. Tarjoa buffetpöydässä tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search