Poro-juustokohokkaat

Poro-juustokohokkaat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Poro-juustokohokkaat

Poro-juustokohokkaat

Onnistuneen kohokkaan valmistaminen ei vaadi ihmeitä. Kylmäsavuporosta valmistuvat maukkaat kohokkaat.

Valmistusaika

Työaika
35 min
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset7 annosta

7 annosta
1 pkt (100 g)
kylmäsavuporoa
3 rkl
4 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
4
keltuaista
¼ tl
mustapippurirouhetta
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 pussi (130 g)
4
valkuaista

Ohje

  1. Voitele pienet, uuninkestävät kohokasvuoat tai kupit voilla. Voit käyttää myös kuumankestäviä, paksuja laseja. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Hienonna poro monitoimikoneella tai leikkaa se veitsellä aivan hienoksi. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito ohuena nauhana ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Mausta pippurilla ja sekoita joukkoon poro, ruohosipuli ja juustoraaste.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää haaleaan kohokaspohjaan varovasti nostellen. Jaa seos annosvuokiin.
  4. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 25 - 30 min vuokien koosta riippuen. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo kohokkaat varovasti pöytään.
  5. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana salaatin ja patongin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›