Siirry sisältöön
Poro-juustokohokkaat

Poro-juustokohokkaat

Onnistuneen kohokkaan valmistaminen ei vaadi ihmeitä. Kylmäsavuporosta valmistuvat maukkaat kohokkaat.

Poro-juustokohokkaat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (100 g) kylmäsavuporoa
  • 45 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 4 keltuaista
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 4 valkuaista

Ohje

  1. Voitele pienet, uuninkestävät kohokasvuoat tai kupit voilla. Voit käyttää myös kuumankestäviä, paksuja laseja. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Hienonna poro monitoimikoneella tai leikkaa se veitsellä aivan hienoksi. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito ohuena nauhana ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Mausta pippurilla ja sekoita joukkoon poro, ruohosipuli ja juustoraaste.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää haaleaan kohokaspohjaan varovasti nostellen. Jaa seos annosvuokiin.
  4. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 25 - 30 min vuokien koosta riippuen. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo kohokkaat varovasti pöytään.
  5. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana salaatin ja patongin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 11,9 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search