Poropiirakka

Poropiirakka

1 h
keskitaso
238 kcal / 100g
4
4

Poro-paprikapiirakka yhdistää suomalaiset ja etelä-eurooppalaiset maut. Kokeile valmistaa piirakat valmiiksi annospaloiksi pienissä piirakkavuoissa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
2 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
2 rkl
vettä

Poro-paprikatäyte

150 g
ohuita viipaleita kylmäsavuporoa
1
punainen paprika
1 pussi (150 g)
3
kananmunaa
2 dl
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Nypi voi, jauhot ja mausteet sekaisin käsin tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm).
  2. Kuutioi kylmäsavuporo ja paprika. Laita kuutiot taikinan päälle. Yhdistä juustoraaste, munat, kerma ja mausteet kulhossa ja kaada kuutioiden päälle
  3. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min

Vinkki

* Voit tehdä piirakat myös annosvuokiin (halkaisija n. 10 cm). Paista uunissa 200 asteessa 15 - 17 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
17 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
160 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)