Poroquiche

Poroquiche

55 min
keskitaso
184 kcal / 100g
12
14

Kylmäsavuporo on melko voimakkaan makuinen liha ja siksi se toimii hyvin täyteläisen ja runsaan täytteen kanssa. Piirakan voitaikinapohja on rikastettu perunahiutaleilla ja se on ihanan helppo käsitellä. Piirakan kypsyys / paistoaika kannattaa paistaessa tarkistaa, sillä uuneissa on eroja.

Ainekset

10 palaa

Pohja

2 dl
vettä
50 g
1 dl
perunasosejauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

100 g
kylmäsavustettua poroleikkelettä
1 (100 g)
sipuli
1
paprika
1 rkl
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
3
kananmunaa
150 g
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunamuusiin. Sekoita nopeasti, älä vaivaa.
  4. Painele taikina irtopohjavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille (taikinareunojen korkeus 2-3 cm).
  5. Täyte

  6. Hienonna poro ja kuorittu sipuli. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
  7. Paista poro, sipuli ja paprika voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut.
  8. Mausta poro-kasvisseos pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
  9. Yhdistä kerma, crème fraîche, munat, raastettu juusto ja persilja kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
  10. Lisää joukkoon poro-kasvisseos. (Ota seosta 1 - 2 rkl talteen koristelua varten.)
  11. Kaada täyte piirakkapohjalle. Ripota pinnalle poro-kasvisseosta.
  12. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  13. Tarjoa piirakka haaleana sellaisenaan tai vihersalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
184 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
12 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
151 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)