Proteiinimokkapalat

Proteiinimokkapalat

1 h
keskitaso
312 kcal / 100g
0
0

Proteiinimokkapalat on suunniteltu kevyempään herkutteluun mausta ja rakenteesta tinkimättä. Proteiinipitoisissa mokkaploissa on annosta kohden kolmannes vähemmän rasvaa ja puolet vähemmän energiaa kuin tavallisissa mokkapaloissa.

Ainekset

15 palaa

Pohja

1 dl
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
¾ dl
SteviaSokeria , Dansukker
2 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
2
kananmunaa
1 dl
½ dl

Kuorrutus

50 g
¾ dl
SteviaSokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 dl
1 - 2 rkl
vettä

Koristeluun

½ - 1 dl
kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, jogurtti ja Oivariini. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 15 x 20 cm).
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä kuorrutuksen valmistamisen ajan.
  4. Sulata voi kattilassa, jätä kattila liedelle miedolle lämmölle. Lisää joukkoon SteviaSokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää välipalajauhe, sekoita ja notkista vedellä.
  5. Levitä kuorrutus lämpimänä pohjan päälle. Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita tai rouhittua pähkinää. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. ½ h:ksi.
  6. HUOM! Kuorrutus on koostumukseltaan tahmeampaa kuin perinteisten mokkapalojen kuorrutus, eikä se jähmety kovaksi.

Vinkki

Voit korvata SteviaSokerin vastaavalla määrällä tavallista sokeria ja gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla. Muutos vaikuttaa mokkapalojen ravintosisältöön.Proteiinimokkapalat sisältävät 12 g proteiinia / 100 g.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
18 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
104 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)