Proteiinipatukat

Proteiinipatukat

4 h 15 min
helppo
298 kcal / 100g
0
0

Mitäpä jos valmistaisit proteiinipatukat itse? Katso mustikkapatukoiden ja suklaapatukoiden ohjeet ja valmista ne kotona ilman uunia. Saat näillä proteiinin täydennykseen vaihtelua kaupan patukoiden sijaan. Suklaapatukoissa voit valita, haluatko ne appelsiinin vai kahvin makuisina.

Ainekset

12 patukkaa

MUSTIKKAPATUKAT n. 12,5 g proteiinia / patukka

3 dl (150 g)
pakastemustikoita
2 tl
perunajauhoja
1 dl
kookoshiutaleita
2½ dl
2 rkl
kuivattuja marjoja , mustikoita tai puolukoita
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
ruishiutaleita

SUKLAAPATUKAT n. 14 g proteiinia / patukka

2 ½ dl
2 ½ dl
mysliä , esim. Sun hedelmämysli
1 dl
½ dl
maapähkinävoita
½ dl
mantelijauhetta

Päälle

3 rkl
mysliä
12 kpl
cashewpähkinöitä

Ohje

  1. Jos teet mustikkapatukoita, valmista ensin mustikkakiisseli: Sekoita jäiset mustikat ja perunajauho kulhossa. Kuumenna mikrossa kuvulla peitettynä yht. n. 2½ min (mikron tehosta riippuen). Sekoita kuumennuksen aikana muutamia kertoja haarukalla ja riko samalla mustikoiden rakennetta rikki. Seoksen tulee kiehahtaa (muutama kupla riittää), jolloin se myös kiisselöityy.
  2. Valmista proteiinipatukkamassat yhdistämällä ainekset kulhossa. Helpoiten se sujuu käsin, käytä halutessasi kertakäyttöhanskoja.
  3. Nosta kulhot kylmään ja anna patukkamassan tekeytyä 2 - 3 h tai seuraavaan päivään.
  4. Pyöritä taikinamassaa leikkuulaudan päällä käsin pötköksi. Paloittele. Molemmista patukkamassoista tulee 6 patukkaa.
  5. Painele pinnalle mysliä / halkaistuja cashewpähkinäitä. Säilytä jääkaapissa yksittäisinä kelmuun käärittyinä, jolloin ne säilyvät mehevinä viikon - kaksi. Patukat voi myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
21 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)