Pull-apart bread eli nyhtöleipä

Pull-apart bread eli nyhtöleipä

35 min
helppo
257 kcal / 100g
1
0

Nyhtöleipä sopii rentoihin illanistujaisiin ystävien ja tuttavien kanssa. Tämän leivän kanssa ei hienostella. Repäise rohkeasti osuutesi leivästä ennenkuin on liian myöhäistä!

Ainekset

8 annosta
1 (n. 350 g)
ranskanleipä
½ pkt (à 100 g)
1/2 - 1 pkt (à 350 g)
2 - 3 (n. 200 g)
tomaattia
1 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Leikkaa leipään ristikko siten, että viillot yltävät lähes leivän pohjaan saakka.
  2. Laita leipä reilunkokoisen alumiinifolion päälle uunipellille.
  3. Viipaloi voi. Jaa viipaleet leivän vakoihin tasaisesti.
  4. Viipaloi juusto n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet vakoihin.
  5. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Ripottele vakoihin.
  6. Nosta alumiinifolion reunat tiiviisti leivän ympärille.
  7. Paista leipää uunissa 200 asteessa 7 min. Avaa folio. Jatka paistamista vielä 12 min tai kunnes juusto on sulanut ja leivän pinta rapeutunut.
  8. Ripottele pinnalle basilika. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
12 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
189 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)