Pullamarjakakku

Pullamarjakakku

2 h 22 min
keskitaso
248 kcal / 100g
1
0

Kotoiset pikkupullat muuntuvat herkulliseksi kakkupohjaksi, kun pullat paistetaan sisarussämpylöiden tapaan. Koko komeus halkaistaan ja täytetään. Kakku on siten myös helppo annostella.

Ainekset

16 annosta
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Voiteluun

1
kananmuna
2 - 3 rkl
raesokeria

Täyte

½ prk (à 200 g)
1 pikari (150 g)
1 ½ tl
sokeria
½ l (n. 250 g)
tuoreita mansikoita
1 - 2 dl (n. 100 g)
tuoreita mustikoita
1 prk (3,3 dl)
2 tl
sokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa 16 osaan ja pyöritä pulliksi (n. 50 g/pulla). Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat noin 0,5 - 1 cm toisistaan, neljään allekkaiseen riviin leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin liinan alla.
  4. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
  5. Paista pullakakku uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos pinta alkaa tummua, siirrä alimmalle tasolle ja jatka kypsentämistä kunnes kypsä.
  6. Täyte

  7. Halkaise jäähtynyt pullakakku sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun.
  8. Siirrä pohja tarjoiluastiaan. Voitele tuorejuustolla. Lusikoi päälle sokerilla makeutettu jogurtti.
  9. Levitä marjat pohjalle, paloittele mansikat tarvittaessa.
  10. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi kermavaahto marjojen päälle. Aseta pullakansi paikoilleen.
  11. Tarjoa kahvipöydän herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
248 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)