Pulled pork -vuoka

Pulled pork -vuoka

17 h 15 min
helppo
145 kcal / 100g
14
25

Pulled pork eli revitty possu on herkullinen ja mehevä arki- ja juhlaruoka. Pitkä kypsennysaika takaa, että edullinen sian kassler on pöydässä mureaa. Kotimaiset juurekset kypsyvät miedossa lämmössä lihan kanssa yhtä aikaa, joten saat koko aterian kerralla samassa astiassa.

Ainekset

6 annosta
800 g
kassleria
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
kuivattua chiliä
1 tl
paprikajauhetta tai savustettua paprikajauhetta, esim. Santa Maria
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
suolaa
1 ½ dl
barbeque-kastiketta , esim. HP Classic

Pataan

2 - 3 (250 g)
puna- tai keltasipulia
3 (300 g)
porkkanaa
300 g
lanttua
500 g
perunaa
1 - 2 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Laita kassler isoon pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet ja barbequekastike. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen uuniin laittamista.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha ja marinadi reilun kokoiseen uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kuori ja paloittele sipulit, juurekset ja perunat isohkoiksi paloiksi. Lisää ne ja vesi vuokaan lihan ympärille. Peitä vuoka foliolla. Paista n. 4 t tai kunnes liha on mureaa ja se hajoaa haarukalla vedettäessä.
  5. Nosta liha työlaudalle. Kaada vuokaan ruokakerma ja laita vuoka takaisin uuniin ilman foliota. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa. Ota vuoka uunista ja nosta nyhdetty liha juuresten päälle.
  6. Laita vuoka halutessasi kuumenemaan uuniin 225 asteeseen.
  7. HUOM!

  8. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
Alkuun
Potatoskins eli perunankuorilastut
30 min
Jälkeen
Red velvet juustokakku
3 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)