Punaherukka-mansikkajäädyke

Punaherukka-mansikkajäädyke

Raikas jälkiruoka, joka kannattaa valmistaa pakkaseen jo edellisenä päivänä.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 prk (250 g)
2 dl
punaherukoita
2 dl
mansikoita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Yhdistä maitorahkaan soseutetut ja sokeroidut marjat. Vaahdota kerma ja lisää muihin aineisiin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria.
  2. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin tai 1 l:n jäädyke- tai kakkuvuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yli yön. Nosta annosjäädykkeet jääkaappiin n. 30 min ja isompi jäädyke n. 40 min ennen tarjoilua, jotta se pehmenee sopivasti. Kastele vuoan ulkopinta nopeasti kuumaan veteen tai irrottele esim. veitsen avulla vuoasta. Koristele marjoilla.

Vinkki

Annosvuoiksi sopivat esim. puhtaat jogurttipurkit tai kertakäyttökahvikupit. Jäädyke irtoaa helposti, kun astian leikkaa saksilla auki. Voit myös käyttää reunana leivinpaperia korkeampien jäädykkeiden valmistamisessa (ks. kuva) .

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›