Punainen jauhelihakastike

Punainen jauhelihakastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punainen jauhelihakastike

Punainen jauhelihakastike

Tuttu arkiruoka jauhelihakastike muuntautuu uudeksi herkuksi lisäämällä joukkoon punajuurta sekä smetanaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
25 g
400 g
naudan jauhelihaa
1 (100 g)
sipuli
100 g
tomaattipyreetä
2 - 3 (n. 200 g)
raakaa punajuurta suikaloituna
4 dl
lihalientä
1 prk (120 g)
2 ½ rkl
vehnäjauhoja
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
kuivattua basilikaa
½ rkl
kuivattua meiramia
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori ja suikaloi punajuuret. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti voissa. Lisää tomaattipyree ja punajuurisuikaleet.
  2. Sekoita lihaliemi, smetana ja jauhot keskenään ja kaada jauhelihaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
  3. Mausta kastike ja anna kiehua kypsäksi. Lisää viimeiseksi suola.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Lihaliemen valmistat helposti kuumasta vedestä ja 2/3 lihaliemikuutiosta. Voit käyttää liemikuution sijaan myös lihafondia, annostus tällöin 1 rkl fondia / 4 dl vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›