Punainen kalapata

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

Punainen kalapata

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

30 min

Sahramissa on taikaa. Kun sen yhdistää kalansaaliin ja tomaattien kanssa, kesän suosikkiruoka on valmis. Tätä haluavat kaikki maistaa.

Ainekset

Kalapata

oliiviöljyä
1 kpl
salottisipuli
1 kpl
valkosipuli
½ kpl
fenkoli
hieman mietoa chiliä
1 kpl
laakerinlehti
1 tl
fenkolin siementä
800 g
tomaattimurskaa
4 kpl
isoa kypsää tomaattia (voi olla eri lajeja)
½ g
sahramia
suolaa
valkopippuria
400 g
vaaleaa kiinteälihaista kalafilettä esim. ahventa, kuhaa tai haukea.
lehtipersiljaa, ruohosipulia, timjamia

Koskenlaskija yrttikastike

125 g
1 tl
sitruunan mehua (ja kuorta)
lehtipersiljaa, ruohosipulia, timjamia
mustapippuria
kaprismarjoja ja/tai valkosipulia (halutessasi)

Ohje

  1. Pilko sipulit, fenkoli ja chili. Kuullota tilkassa öljyä ja lisää mausteet. Lisää tomaattimurska ja pilkotut tomaatit. Keitä noin 20-30 minuuttia. Lisää sahrami ja paloiteltu kala. Keitä noin 3 minuuttia kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja lisää pilkottu lehtipersilja.
  2. Mausta koskenlaskija teelusikallisella mehua (ja sitruunan kuorella), yrteillä ja halutessasi valkosipulilla ja huuhdelluilla kaprismarjoilla. Lusikoi annoksen päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö