Punaisen tiimin emmervehnäpuuroa, piikelöityjä kanttarelleja ja marinoitua kyssäkaalia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Punaisen tiimin emmervehnäpuuroa, piikelöityjä kanttarelleja ja marinoitua kyssäkaalia

Punaisen tiimin emmervehnäpuuroa, piikelöityjä kanttarelleja ja marinoitua kyssäkaalia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Punaisen tiimin emmervehnäpuuroa, piikelöityjä kanttarelleja ja marinoitua kyssäkaalia

Punainen tiimi teki alkuruoaksi emmervehnäpuuroa, piikelöityjä kanttarelleja ja marinoitua kyssäkaalia.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Emmervehnäpuuro

300 g Emmervehnänjyviä
100 g Kermaa
100 g Maitoa
5 g Suola
50 g Voita
2 rkl Smetanaa
1 kpl Sitruunanmehua

Pikkelöidyt kanttarellit

200 g Kanttarelleja
3 dl 1-2-3 -lientä

Kyssäkaali

1 kpl Kyssäkaali
1 rkl Sitruunanmehua
1 rkl Oliiviöljyä
Suola
Pippuri

Parmesaani

100g Parmesaania

Ohje

  1. Valmista emmervehnäpuuro. Pahda jyvät kullanruskeiksi pannulla. Kaada paahdetut jyvät maito-kerma seokseen ja keitä kypsäksi noin 20 minuutin ajan. Mausta valmis puuro sitruunanmehulla, smetanalla ja suolalla.
  2. Valmista pikkelöidyt kanttarellit. Laita kanttarellit 1-2-3 -liemeen maustumaan.
  3. Valmista kyssäkaali. Leikkaa kyssäkaalista ohuita siivuja mandoliinilla. Marinoi siivut sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja mausteilla.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.