Punaisen tiimin frangipanea, valkosuklaamoussea, kristallisoitua valkosuklaata, tyrnigeeliä ja marinoituja punaherukoita

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Punaisen tiimin frangipanea, valkosuklaamoussea, kristallisoitua valkosuklaata, tyrnigeeliä ja marinoituja punaherukoita

Punaisen tiimin frangipanea, valkosuklaamoussea, kristallisoitua valkosuklaata, tyrnigeeliä ja marinoituja punaherukoita

Reseptiyhteistyö MasterChef

Punaisen tiimin frangipanea, valkosuklaamoussea, kristallisoitua valkosuklaata, tyrnigeeliä ja marinoituja punaherukoita

Punainen tiimi teki jälkiruoaksi frangipanea, valkosuklaamoussea, kristallisoitua valkosuklaata, tyrnigeeliä ja marinoituja punaherukoita.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Frangipane

500 g Voita
500 g Sokeria
480 g Kaurajauhoja
160 g Maissijauhoja
5 kpl Kananmunia

Valkosuklaamousse

1 L Kermaa
300 g Valkosuklaata
4 kpl Liivatelehteä

Tyrnigeeli

400 g Tyrnimehua, sokeroimaton
10 g Agar agaria

Valkosuklaakristalli

150 g Sokeria
75 g Vettä
70 g Valkosuklaata

Marinoituja punaherukoita

100 g Sokeria
500 g Vettä
2 oksaa Rosmariinia
2 dl Punaherukoita

Ohje

  1. Valmista marinoidut punaherukat. Kiehauta sokeri, vesi ja rosmariininoksat. Jäähdytä ja kaada marjojen päälle. Anna marinoitua noin 30 minuuttia.
  2. Valmista frangipane. Vaahdotan voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisää jauhot vaahtoon osissa. Vatkaa kevyesti. Kaada valmis taikina öljyttyyn vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 17 minuuttia.
  3. Valmista valkosuklaamousse. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä. Kiehauta kerma ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jähmettyä kylmässä. Kun massa on jähmettynyt, vatkaa se vaahdoksi monitoimikoneessa. Laita valmis valkosuklaamousse pursotinpussiin.
  4. Valmista tyrnigeeli. Kiehauta tyrnimehu ja agar agar. Jäähdytä neste jäähauteessa ja laita asettumaan kylmään. Kun tyrnigeeli on muutunut lähes kiinteäksi, laita se blenderiin ja aja tasaiseksi geeliksi. Siivilöi ja laita esimerkiksi pieneen kastikepulloon.
  5. Valmista valkosuklaakristalli. Keitä vesi ja sokeri 144 asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi paloitellun valkosuklaan päälle ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kun kristallisoitu valkosuklaa on muodotunut, kaada se leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  6. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.