Punaisen tiimin kuha confit, tillikastike ja pikkelöityjä vihanneksia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Punaisen tiimin kuha confit, tillikastike ja pikkelöityjä vihanneksia

Punaisen tiimin kuha confit, tillikastike ja pikkelöityjä vihanneksia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Punaisen tiimin kuha confit, tillikastike ja pikkelöityjä vihanneksia

Neljännessä jaksossa kisattiin joukkueviestissä. Ruokakaupassa vierailun jälkeen kilpailijat palasivat kisakeittiöön ja valmistivat yhden annoksen. Joukkueen jäsenet eivät saaneet kommunikoida keskenään, vaan jatkoivat siitä mihin edellinen oli jäänyt ajan loppuessa. Punainen tiimi valmisti kuhaconfitia, tillikastiketta ja pikkelöityjä vihanneksia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Tillikastike

1,5 punttia Tilliä
3 dl Öljyä
1/2 dl Vettä
1 tl Suola

Kuha confit

1 kpl Kuhafile
250 g Ruskistettua voita
200 g Öljyä
Suola

Pikkelöityjä vihanneksia

4 kpl Retiisejä
1/3 kpl Kurkkua
1 rkl Sinapinsiemeniä
2 dl 1-2-3 -lientä

Ohje

  1. Valmista tillikastike. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi noin 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta suolalla.
  2. Valmista pikkelöidyt vihannekset. Pilko vihannekset haluamaasi muotoon ja laita 1-2-3 -liemeen. Mausta sinapinsiemenillä.
  3. Valmista kuha confit. Leikkaa kuhafileestä seläke ja käytä sitä. Kypsennä 80 asteessa noin 4-8 minuuttia öljy-voiseoksessa. Kun kuhan seläke on valmis, polta pinta kauniin tummaksi kaasupolttimella ja mausta suolalla.
  4. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.