Punajuuri bostonleipä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Punajuuri bostonleipä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Vatsa sekaisin kilin kolin Kokit ja potit

Ainekset

2 ½ dl
Valio Hilja vanhanajan täysmaito
½ tl
suolaa
15 g
hiivaa
2 kpl
punajuurta
1 dl
speltti- tai kaurahiutaleita
6 dl
sämpyläjauhoja
¾ dl
Valio Oltermanni® Luomu™
25 g
1 prk
Valio Viola® salaattijuusto kuutioina

Voiteluun:

1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
vettä
1 rkl
tuoretta rosmariinia silputtuna

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, siirappi ja hiiva. Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.
  2. Raasta punajuuret tai porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan juuresraaste, hiutaleet ja jauhot.
  3. Alusta taikina. Lisää lopuksi juustoraaste ja sulatettu voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, jonka mitat ovat noin 60x40 senttiä.
  5. Murenna salaattijuustokuutiot taikinan päälle. Rullaa taikina pötköksi. Leikkaa pötkö nelisenttisiksi palasiksi.
  6. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20-senttinen uuninkestävä vuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  7. Nosta rullasta leikatut palaset väljäkseltään vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
  8. Kohota 30 minuuttia.
  9. Sekoita voiteluun tarvittavat ainekset keskenään ja sudi seosta sämpylätaikinan pintaan. Paista 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Voit voidella leivän uudelleen myös uunista ottamisen jälkeen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö