Punajuurikakku

Punajuurikakku

55 min
keskitaso
324 kcal / 100g
5
7

Porkkanaa on Suomessa käytetty jo totutusti leivonnaisissa. Juureksista myös punajuuri soveltuu makeisiin leivonnaisiin. Pellillisestä saa leikattua tarjottavaa useammalle kymmenelle. Ja pieninä cocktailpaloina saat jopa 40 makeaa suupalaa.

Ainekset

24 palaa
3 - 4 (400 g)
punajuurta (n. 4 dl raasteena)
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä
200 g
4
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

50 g
1 pkt (250 g)
3 ½ dl
tomusokeria
mintunlehtiä

Ohje

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri keskenään. Sulata voi.
  3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon punajuuriraaste, voisula sekä jauhoseos kevyesti sekoittaen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.
  5. Kuorrutus

  6. Sulata voi ja sulatejuusto kattilassa keskilämmöllä. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä.
  8. Leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele mintunlehdillä.
  9. PORKKANAKAKKU

  10. Korvaa punajuuriraaste 3 1/2 dl:lla porkkanaraastetta. Käytä inkiväärin sijaan kanelia. Valmista muuten kuten Punajuurikakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
16 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
168 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)