Punajuurikakku

Punajuurikakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Punajuurikakku

Punajuurikakku

Porkkanaa on Suomessa käytetty jo totutusti leivonnaisissa. Juureksista myös punajuuri soveltuu makeisiin leivonnaisiin. Pellillisestä saa leikattua tarjottavaa useammalle kymmenelle. Ja pieninä cocktailpaloina saat jopa 40 makeaa suupalaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
25 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset24 palaa

24 palaa
400 g
punajuurta
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä
200 g
4
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

50 g
1 pkt (250 g)
3 ½ dl
tomusokeria
mintunlehtiä

Ohje

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri keskenään. Sulata voi.
  3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon punajuuriraaste, voisula sekä jauhoseos kevyesti sekoittaen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.
  5. Kuorrutus

  6. Sulata voi ja sulatejuusto kattilassa keskilämmöllä. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä.
  8. Leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele mintunlehdillä.
  9. PORKKANAKAKKU

  10. Korvaa punajuuriraaste 3 ½ dl:lla porkkanaraastetta. Käytä inkiväärin sijaan kanelia. Valmista muuten kuten Punajuurikakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.