Punajuurikranssit

Punajuurikranssit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuurikranssit

Punajuurikranssit

Kokeile perinteisen leipäkranssin sijaan hauskanpunaista leipäkranssia, joka saa värinsä tietenkin punajuuresta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 kranssia

2 kranssia
5 dl
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
2 dl
ruishiutaleita
9 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
4 - 6 (6 dl)
punajuurta raastettuna
n. 2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
basilikaa

Voiteluun

Pinnalle

auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhoista sekä yhdistetyt raastettu punajuuri ja basilika taikinan joukkoon. Alusta lopuksi sulatettu voi taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi
  2. Jaa taikina kuuteen osaan. Leivo jokaisesta taikinapalasta 70 cm:n pituinen säie ja letitä säikeet kahdeksi pitkoksi.
  3. Kiepauta pitkot kransseiksi ja yhdistä päät. Kohota kranssit pellillä leivinliinan alla. Voitele piimällä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  4. Tarjoa juustojen kera. Kranssit sopivat myös lahjoiksi tai tuliaisiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›