Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko on joulupöydän lisäke, mutta sopii tarjottavaksi myös muina vuodenaikoina liharuokien kanssa.

Ainekset5 annosta

5 annosta
1
sipuli
1
hapahko omena
600 g
punajuurta
½ dl
1 prk (2 dl)
1 pussi (150 g)
1
kananmuna
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
½ dl
korppujauhoja
50 g

Ohje

  1. Kuori ja lohko sipuli, omena ja punajuuret. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Soseuta.
  3. Sekoita soseen joukkoon omenatäysmehu, ruokakerma, AURA muru ja muna. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
11 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)