Punajuuripaistos

Punajuuripaistos

Syksyn sato tuo punajuuret ruokapöytään. Valmista herkullinen ja Mifu-punajuuripaistos . Maun viimeistelee pinnalla rouskuva, rosmariinilla maustettu hapankorppumuru.

Ainekset3 annosta

3 annosta
600 g (raakoja)
punajuuria
1 - 2 rkl
½ tl
inkivääriä
½ tl
sokeria
ripaus
rouhittua mustapippuria
1 dl
vettä
1 rkl
viinietikkaa
¼ tl
suolaa
1 pkt (330 g)
1 dl

Pinnalle

4 (40 g)
hapankorppuja
2 rkl
¼ tl
kuivattua rosmariinia
1 rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Viipaloi ne 2 mm:n paksuisiksi siivuiksi monitoimikoneella tai veitsellä.
  2. Sulata voi paistinpannulla tai paistokasarissa. Lisää punajuuret, paista hetki. Mausta.
  3. Lisää vesi ja etikka. Esikypsennä kannen alla 10 min. Poista kansi, haihduta enin irtoneste pannulta ja lisää sokeri. Kaada punajuuret uunivuokaan.
  4. Lisää samalle pannulle Mifu. Ruskista kevyesti harvakseltaan sekoittaen.
  5. Yhdistä Mifu punajuurien joukkoon. Valuta päälle kerma.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 20 min. Murskaa sillä aikaa hapankorput ja rosmariini esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula ja seesaminsiemenet.
  7. Murustele seos punajuurivuoan päälle. Kypsennä vielä 10 min.
  8. Tarjoa pääruokana salaatin kanssa. Maistuu myös lisukeruokana.
  9. Katso videoilta lisää Mifu ruokarakeen käyttötapoja:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›