Hyppää sisältöön
Punajuuripaistos

Punajuuripaistos

Syksyn sato tuo punajuuret ruokapöytään. Valmista herkullinen ja Mifu-punajuuripaistos . Maun viimeistelee pinnalla rouskuva, rosmariinilla maustettu hapankorppumuru.

Punajuuripaistos

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g punajuuria, raakoja
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl sokeria
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 pkt (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Original
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Original laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Pinnalle

  • 4  (40 g) hapankorppuja
  • 30 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Viipaloi ne 2 mm:n paksuisiksi siivuiksi monitoimikoneella tai veitsellä.
  2. Sulata voi paistinpannulla tai paistokasarissa. Lisää punajuuret, paista hetki. Mausta.
  3. Lisää vesi ja etikka. Esikypsennä kannen alla 10 min. Poista kansi, haihduta enin irtoneste pannulta ja lisää sokeri. Kaada punajuuret uunivuokaan.
  4. Lisää samalle pannulle Mifu. Ruskista kevyesti harvakseltaan sekoittaen.
  5. Yhdistä Mifu punajuurien joukkoon. Valuta päälle kerma.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 20 min. Murskaa sillä aikaa hapankorput ja rosmariini esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula ja seesaminsiemenet.
  7. Murustele seos punajuurivuoan päälle. Kypsennä vielä 10 min.
  8. Tarjoa pääruokana salaatin kanssa. Maistuu myös lisukeruokana.

Katso videoilta lisää Mifu ruokarakeen käyttötapoja:


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rouhittua mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi