Punajuurisosekeitto

Punajuurisosekeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Punajuurisosekeitto

Punajuurisosekeitto

Syvänpunainen punajuurikeitto on täynnä makua. Samettisen pehmeän ja täyteläisen keiton harmoniaa rikkoo mielenkiintoisella tavalla wasabilla maustettu crème fraîche ja paahdetut siemenet. Keiton valmistaminen on entistä helpompaa Kiehu maitojuoman ansiosta, joka ei pala pohjaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Valmistusajat yhteensä
1 h
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
raakaa punajuurta
2
sipulia
1 l
10
kokonaista mustapippuria
3
laakerinlehteä
5
timjamin oksaa
½ tl
suolaa

Lisäksi

1 prk (150 g)
1 rkl
wasabitahnaa
2 rkl
kurpitsansiemeniä
2 rkl
auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Laita juurekset ja maito kattilaan. Lisää mausteet (halutessasi pienessä kuitukangasnyytissä, jolloin niiden pois ottaminen on helpompaa). Keitä miedolla lämmöllä n. 1 h, kunnes punajuuret ovat täysin kypsät. Poista mausteet, esim. reikäkauhalla.
  4. Soseuta, mausta suolalla.
  5. Sekoita crème fraîchen joukkoon wasabi. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Viimeistele näillä keittoannokset.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›