Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

Raikas punakaalisalaatti saa lempeän kastikkeen jogurtista. Kevyesti mikrossa kypsennetty punakaali on sopivan rapsakkaa ja maistuu lisukkeena monenlaiselle ruoalle, erityisen hyvin rasvaisten liha- tai makkararuokien kanssa.

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 dl
½ (600 g)
punakaali
2 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
1 ½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä
2
vihreää omenaa
½ prk (à 180 g)
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita muovi- tai lasikulhoon. Sekoita joukkoon punaviinietikka, sokeri ja suola. Pehmennä kaalia mikrossa täydellä teholla muutama min.
  2. Anna kaalisalaatin jäähtyä kunnolla. Lisää jogurtti ja mausta kevyesti mustapippurilla.
  3. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää ne salaattiin sekä jogurtti ja persilja.
  4. Tarjoa esim. liharuokien lisukesalattina tai illanistujaisissa paistettujen makkaroiden, kuten bratwurstien tai ryynimakkaroiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›