Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

Raikas punakaalisalaatti saa lempeän kastikkeen jogurtista. Kevyesti mikrossa kypsennetty punakaali on sopivan rapsakkaa ja maistuu lisukkeena monenlaiselle ruoalle, erityisen hyvin rasvaisten liha- tai makkararuokien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
20 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 dl
½ (600 g)
punakaali
2 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
1 ½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä
2
vihreää omenaa
½ prk (à 180 g)
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita muovi- tai lasikulhoon. Sekoita joukkoon punaviinietikka, sokeri ja suola. Pehmennä kaalia mikrossa täydellä teholla muutama min.
  2. Anna kaalisalaatin jäähtyä kunnolla. Lisää jogurtti ja mausta kevyesti mustapippurilla.
  3. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää ne salaattiin sekä jogurtti ja persilja.
  4. Tarjoa esim. liharuokien lisukesalattina tai illanistujaisissa paistettujen makkaroiden, kuten bratwurstien tai ryynimakkaroiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›