Puolukkakakku

Puolukkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukkakakku

Puolukkakakku

Mausteinen puolukkakakku sopii erityisesti syksyn ja talven juhliin. Maitorahkakuorrutus ja puolukat viimeistelevät tämän kakun aikuiseen makuun sopivaksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 tl
ruokasoodaa
175 g
1 dl
puolukkahilloa
2 dl

Kuorrutus ja koristelu

250 g
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
puolukoita , tomusokeria, paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää hieman jäähtyneeseen voisulaan puolukkahillo ja ruokajogurtti. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
  2. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, 1,8 litran kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria
  4. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›