Puolukkakakku

Puolukkakakku

1 h 30 min
keskitaso
303 kcal / 100g
0
0

Mausteinen puolukkakakku sopii erityisesti syksyn ja talven juhliin. Maitorahkakuorrutus ja puolukat viimeistelevät tämän kakun aikuiseen makuun sopivaksi.

Ainekset

10 annosta

Pohja

4 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 tl
ruokasoodaa
175 g
1 dl
puolukkahilloa
2 dl

Kuorrutus ja koristelu

1 prk (250 g)
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
puolukoita , tomusokeria, paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää hieman jäähtyneeseen voisulaan puolukkahillo ja ruokajogurtti. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
  2. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, 1,8 litran kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria
  4. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
303 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)