Puolukkakakku

Puolukkakakku

Mausteinen puolukkakakku sopii erityisesti syksyn ja talven juhliin. Maitorahkakuorrutus ja puolukat viimeistelevät tämän kakun aikuiseen makuun sopivaksi.

1 h 30 min
keskitaso
302 kcal / 100g
0
0

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 tl
ruokasoodaa
175 g
1 dl
puolukkahilloa
2 dl

Kuorrutus ja koristelu

1 prk (250 g)
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
puolukoita , tomusokeria, paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää hieman jäähtyneeseen voisulaan puolukkahillo ja ruokajogurtti. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
  2. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, 1,8 litran kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria
  4. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)