Puolukkapolku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Puolukkapolku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

45 min

Puolukkapolku on raikas puolukkainen leivospala, jonka oli ideoinut "Pampula" Leivontafoorumin helmikuun haasteeseen. Sijoitus III sija.

Ainekset

Pohja:

2 kananmunaa
1,5 dl ruokokidesokeria
0,5 dl Valio kermaa
75 g sulatettua Valion voita
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl Valio kuohukermaa
1 pss vaniljakastikeaineksia+2dl Valio maitoa
0,5-1 dl fariinisokeria
3 rkl tomusokeria
n. 200 g paseerattua puolukkaa
3 liivatelehteä

Päällys:

Sipaisu vadelma- tms. hilloa
n. 200g puolukoita murskattuna
Hyytelösokeria

Ohje

  1. Valmistus:

  2. 1. Sekoita kulhossa munat ja sokeri. Lisää kerma ja voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. 2. Kaada taikina n.20 x 25cm vuokaan, paista 200 °C /10-15min. Anna jäähtyä ja halkaise pohja.
  4. Täytteen valmistus:

  5. 1. Paseeraa eli painele sulat puolukat siivilän läpi toiseen kulhoon niin tarkoin, että jäljelle jää vain vähän puolukan kuivaa kuorta.
  6. 2. Valmista vaniljakastike sekoittamalla jauhe ( Ekströms ) 2dl:aan kylmää maitoa, seisota hetki.
  7. 3. Laita liivatelehdet likoamaan viideksi minuutiksi.
  8. 4. Vaahdota kerma, mausta fariinisokerilla ja tomusokerilla. Lisää vaniljakastike ja paseerattu puolukka, sekoita tasaiseksi.
  9. 5. Purista liivatelehdet ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada tämä ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna jähmettyä hetki. Pohjia voi kostuttaa hieman vedellä. n.0,5dl/pohja riittänee.
  10. 6. Lusikoi täytettä pikkuhiljaa pohjan päälle, tasoittele reunoiltakin välillä. Levitä kaikki täyte rauhassa pohjalle. Jos hosut, voi täyte valua reunojen yli työpöydälle. Nosta lopuksi toinen halkaistu pohja päälle ja kostuta tarvittaessa.
  11. 7. Sipaise vadelmahillolla kauttaaltaan "kanteen", ettei puolukkamurska imeydy siihen.
  12. 8. Murskaa puolukat niin, että osa puolukoista jää kokonaisiksi. Mausta sokerilla jos et pidä puolukoiden ihanasta kirpeydestä sellaisenaan. Levitä murska kannelle joka puolelle.
  13. 9. Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, puolikas annos riittää ja jää ylikin. Lusikoi varoen, pikkuhiljaa, hyytelöä puolukkamurskan päälle ja nosta nyt täytetty ja koristeltu leivospohja kylmään.
  14. 10. Paloittele täysin hyytynyt leivos 8-10 palaan, nosta tarjolle ja herkuttele.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö