Pyhäinpäivän kakku

Pyhäinpäivän kakku

Tästä kakusta tulee mieleen Brita-kakku, vaikka inspiraatio tähän tulikin tuhatlehtileivonnaisesta. Voitaikinasta saa lehtevät kakkupohjat herkulliselle kinuski-lakkatäytteelle. Tämä kakku osui ja upposi jokaiseen maistajaan!

4 h 55 min
keskitaso
328 kcal / 100g
1

Ainekset14 annosta

14 annosta

Kakkupohja

500 g
voitaikinaa
1
kananmuna
¾ dl
hasselpähkinärouhetta
½ rkl
sokeria

Täyte

2
liivatetta
2 rasiaa (à 200 g)
2 rkl
tummaa siirappia
2 dl
1 rkl
vettä
n. 2 ½ dl (300 g)
lakkahilloa

Pinnalle

4 - 6
hasselpähkinää puolitettuna
1 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä ja työstä ne palloiksi. Kauli paloista jauhotetulla leivinpöydällä Ø n. 30 cm levyjä. Nosta ne leivinpaperien päälle. Aseta päälle Ø 28 cm lautanen tai kakkurengas ja leikkaa sen avulla taikinalevy veitsellä tai taikinapyörällä pyöreäksi. Irrota reunapalat irrallisiksi pellin reunoille.
    Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä ja työstä ne palloiksi. Kauli paloista  jauhotetulla leivinpöydällä Ø n. 30 cm levyjä. Nosta ne leivinpaperien päälle. Aseta päälle Ø 28 cm lautanen tai kakkurengas ja leikkaa  sen avulla taikinalevy veitsellä tai taikinapyörällä pyöreäksi.  Irrota reunapalat irrallisiksi pellin reunoille.
  2. Pistele taikinalevyihin reilusti haarukanpistoja. Voitele pohjat kananmunalla. Ripottele levyjen päälle pähkinärouhetta ja sokeria.
  3. Paista pelti kerrallaan 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min, tarkkaile loppuvaiheessa kypsymistä. Voit myös paistaa useamman pellillisen kiertoilmalla 180 asteessa ja vaihda peltien paikkoja tarvittaessa.
  4. Tee heti paiston heti kakkulevyihin muodostuneisiin kohoumiin haarukalla pisto ja paina kohoumat kevyesti kämmenellä matalaksi. Murtumat eivät haittaa. Anna levyjen jäähtyä.
  5. Täyte ja koristelu

  6. Laita liivatelehdet likoamaan.
  7. Sekoita tuorejuusto ja siirappi kulhossa. Vaahdota kerma. Kuumenna vesi kiehuvaksi kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
  8. Lisää liivateseos tuorejuustoon ohuena nauhana voimakkaasti samalla sekoittaen. Yhdistä joukkoon kermavaahto.
  9. Kokoa kakku täyttäen välit lakkahillolla ja kinuskivaahdolla. Levitä kansilevylle vain ohuelti kinuskivaahtoa ja nosta päällimmäiseksi.
  10. Murenna päälle paistetuista reunapaloista voitaikinamurskaa ja puolitetut pähkinät. Nosta jääkaappiin n. 3 h.
  11. Siivilöi pinnalle tomusokeri. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna. Kakku on parhaimmillaan valmistuspäivänä.
Vinkki

Vinkki

Voitaikinapohjat voi tehdä valmiiksi useita päiviä ennen tarjoilua. Suojaa ne ilmavasti leivinpaperilla ja osittain auki jätetyllä muovipussilla. Pohjat säilyvät huoneenlämmössä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›