Pyttipannu kellarimestarin tapaan

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Pyttipannu kellarimestarin tapaan

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Pyttipannu eli tuttavallisemmin 'spydäri' muuntuu salonkikelpoiseksi käyttämällä naudanfilettä. Pyttipannu verhotaan valkuaiseen ja lisävivahdetta annokseen saadaan hunajapaahdetuista punajuurista. Inspiraatio kellarimestarin pyttipannuun löytyi Herkkusuun lautasella -blogista: http://lautasella.blogspot.com/

Ainekset

Pyttipannu

500 g
naudan sisäfileetä
8 kpl
kiinteää perunaa
1 kpl
sipulia
4 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
25 g
Valio voita
1 nippu
tuoretta persiljaa

Hunajapaahdetut punajuuret

10 kpl
pieniä punajuuria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 nippu
tuoretta rosmariinia
1 ripaus
sormisuolaa
1 ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Pyttipannun valmistus

  2. Kuori ja keitä perunat. Kun perunat ovat jäähtyneet, pilko ne noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ota liha huoneenlämpöön lämpiämään.
  3. Ruskista silputtu sipuli voissa pannulla. Siirrä sivuun ja peitä foliolla tai pidä lämpimässä uunissa.
  4. Paista perunoita voissa kuumalla pannulla niin että pinta ruskistuu. Siirrä sivuun sipuleiden kanssa.
  5. Leikkaa liha 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Paista paloja voissa kuumalla pannulla ja sekoittele. Varo ylipaistamasta. Liha on sopivaa kun nesteet lähtevät liikkeelle. Voit tarkistaa kypsyyden yhdestä palasta.
  6. Sekoita kaikki ainekset ja mausta. Paista kananmunanvalkuaiset (tai koko kananmuna) pannulla ja verhoa pyttipannu. Raa'an keltuaisen voit halutessasi käyttää annoksessa kastikkeen tapaan.
  7. Punajuurten valmistus

  8. Käytä mahdollisimman pieniä punajuuria. Poista kannat.
  9. Keitä vedessä 10-15 minuuttia ja laita heti kylmään veteen. Kuori punajuuret jäähtyneinä.
  10. Leikkaa punajuuret neljään osaan ja asettele uuninkestävään vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljy, hunaja ja balsamico.
  11. Paista punajuuria uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Lisää rosmariini ja suola noin 10 minuuttia ennen valmistumista ja kääntele.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö