Raejuusto-kikhernesalaatti

Raejuusto-kikhernesalaatti

25 min
helppo
81 kcal / 100g
0
0

Salaatti piristää silmää, on terveellinen ja proteiinipitoisena karkoittaa myös nälän. Tarjoa sellaisenaan tai esim. kotitekoisen pitaleivän kera (ks. linkki).

Ainekset

4 annosta
1 pkt (285 g)
esikeitettyjä kikherneitä
1 kerä
jääsalaattia
½ - 1 rasiaa
kirsikkatomaatteja
1 ruukku
herneenversoja tai rucolaa

Raejuusto-omenasalsa

1 (150 g)
hapahko omena
1 prk (200 g)
n. 2 tl
punaista pestoa
1 tl
sokeria

Kastike

1 rkl
avokado- tai rypsiöljyä
1 rkl
1 ½ rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Aloita salaatin teko sekoittamalla kastikkeen ainekset laakeahkon kulhon pohjalla.
  2. Valuta kikherneet, huuhdo ne lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Kaada ne kastikkeen joukkoon maustumaan.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
  4. Halkaise tomaatit.
  5. Huuhdo tarvittaessa herneenversot tai rucola. Hienonna.
  6. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita raejuuston joukkoon. Lisää pesto ja sokeri. Sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi pestoa.
  7. Yhdistä kaikki muut aineet kulhossa lukuun ottamatta raejuusto-omenasalsaa.
  8. Lusikoi se lopuksi salaatin päälle raidoiksi.
  9. Tarjoa alkusalaattina, välipalana tai kevyenä ateriana leivän kanssa.
Lisukkeeksi
Kotitekoiset pitaleivät
1 h 27 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)