Raejuusto-kikhernesalaatti

Raejuusto-kikhernesalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Raejuusto-kikhernesalaatti

Raejuusto-kikhernesalaatti

Salaatti piristää silmää, on terveellinen ja proteiinipitoisena karkoittaa myös nälän. Tarjoa sellaisenaan tai esim. kotitekoisen pitaleivän kera (ks. linkki).

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (285 g)
esikeitettyjä kikherneitä
1 kerä
jääsalaattia
½ - 1 rasiaa
kirsikkatomaatteja
1 ruukku
herneenversoja tai rucolaa

Raejuusto-omenasalsa

1 (150 g)
hapahko omena
1 prk (200 g)
n. 2 tl
punaista pestoa
1 tl
sokeria

Kastike

1 rkl
avokado- tai rypsiöljyä
1 rkl
1 ½ rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Aloita salaatin teko sekoittamalla kastikkeen ainekset laakeahkon kulhon pohjalla.
  2. Valuta kikherneet, huuhdo ne lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Kaada ne kastikkeen joukkoon maustumaan.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
  4. Halkaise tomaatit.
  5. Huuhdo tarvittaessa herneenversot tai rucola. Hienonna.
  6. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita raejuuston joukkoon. Lisää pesto ja sokeri. Sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi pestoa.
  7. Yhdistä kaikki muut aineet kulhossa lukuun ottamatta raejuusto-omenasalsaa.
  8. Lusikoi se lopuksi salaatin päälle raidoiksi.
  9. Tarjoa alkusalaattina, välipalana tai kevyenä ateriana leivän kanssa.
Lisukkeeksi
Kotitekoiset pitaleivät
1 h 27 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.