Raejuustopannarit

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Raejuustopannarit

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

30 min

Makeat ja kuohkeat pannarit eli pannukakut ovat parasta viikonloppuaamiaista. Raejuusto tekee pannareista erityisen paksuja ja lisäksi se tuo niihin maistuvan proteiinilisän.

Ainekset

2 kpl
Kananmuna
200 g
1 ¾ dl
kevytmaitoa
1 rkl
sitruunamehua
½ kpl
sitruunan kuori
2 rkl
Sokeri
¼ tl
suolaa
2 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimen avulla.
  2. Valuta raejuusto toiseen kulhoon ja lisää joukkoon myös keltuaiset, maito, sitruunan mehu ja -kuori, sokeri sekä suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi raejuustoseoksen joukkoon. Sekoita taikina lastalla tasaiseksi. Taikina saa olla melko paksua.
  4. Lisää lopuksi valkuaisvaahto taikinan joukkoon kahdessa erässä lastalla varovasti nostellen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta ilma ei karkaisi valkuaisvaahdon joukosta.
  5. Lämmitä paistinpannu ja öljyä pannun pinta tarvittaessa kevyesti rypsiöljyllä. Nostele taikinasta noin kahden ruokalusikallisen kokoisia lettuja pannulle paistumaan. Paista miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun pintaan alkaa muodostua kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta kypsäksi.
  6. Tarjoile raejuustopannarit mustikoiden kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö