Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät

Täyteläinen kermarahka mehevöittää sämpylät ja kaura tuo lisää makua niihin. Voit käyttää ohjeessa myös tavallisia kaurahiutaleita.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
12 min
kohotus
15 min
kohotus
15 min
Yhteensä
1 h 2 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1010 arvostelua

Ainekset24 kpl

24 kpl
1 prk (200 g)
2 ½ dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
siirappia tai hunajaa
1 ½ dl
pikakaurahiutaleita
n. 8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
  2. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (vähintään 30 min). Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota peitettynä (n. 15 min).
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›