Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät

Täyteläinen kermarahka mehevöittää sämpylät ja kaura tuo lisää makua niihin. Voit käyttää ohjeessa myös tavallisia kaurahiutaleita.

1 h 2 min
keskitaso
258 kcal / 100g
6

Ainekset24 kpl

24 kpl
1 prk (200 g)
2 ½ dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
siirappia tai hunajaa
1 ½ dl
pikakaurahiutaleita
n. 8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
  2. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (vähintään 30 min). Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota peitettynä (n. 15 min).
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›