Rahkalla ja verigreipillä täytetyt krepit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Rahkalla ja verigreipillä täytetyt krepit

Rahkalla ja verigreipillä täytetyt krepit

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Rahkalla ja verigreipillä täytetyt krepit

Ihanat krepit täytetään raikkaasti rahkatäytteellä sekä tuoreilla hedelmillä ja marjoilla. Todellista arjen luksusta.

12 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Kreppitaikina

3
kananmunaa
5 dl
3 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl
sokeria
50 g

Rahkatäyte 

3 dl
1 prk
2 rkl
tomusokeria
½ tl
verigreipin kuorta raastettuna

Tarjoiluun

verigreippiä
banaania
marjoja
sulatettua valkosuklaata
mantelilastuja

Ohje

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola, sekoita. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot noin 1 dl kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää sulatettu voi ja sekoita voimakkaasti. Anna taikinan levätä jääkapissa noin 30 min ennen paistamista.
  2. Sekoita vielä kerran ennen paistamista. Paista krepit isolla pannulla keskilämmöllä. Sulata pannulle voita ja lisää taikinaa noin 0,5 dl. Paista lettuja molemmilta puolilta noin 2 minuuttia per puoli. Toista kunnes olet paistanut koko taikinan.
  3. Valmista rahkatäyte. Vatkaa kermavaahto paksuksi vaahdoksi. Notkista rahka ja sekoita kermaan. Mausta tomusokerilla ja raastetulla verigreipin kuorella.
  4. Kuori ja leikkaa verigreippi paloiksi, poista halutessasi myös kalvot. Valmistele muut täytteet ja täytä krepit. Lisää rahkatäytettä krepin keskelle, ripottele päälle hedelmäpaloja ja rullaa lettu rullaksi. Koristele sulatetulla valkosuklaalla, marjoilla ja mantelilastuilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.