Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Tämä rahkapiirakka pellillinen on helppo valmistaa - vain kohotus vie hetken aikaa, mutta sinä aikana voi puuhastella jotain muuta.

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
3 dl
½ palaa (25 g)
hiivaa
1 ¼ dl
sokeria
½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
1
kananmuna
8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Päälle

2
kananmunaa
2 prk (à 250 g)
2 dl
1 ¼ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
sitruunamehua

Ohje

  1. Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
  2. Taputtele jauhotetulla kädellä tai kauli taikina uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
  3. Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos taikinan päälle.
  5. Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.
Vinkki

Vinkki

* Voit korvata laktoosittomat maitotuotteet halutessasi tavallisilla. Valio Eila® vispikerman tilalle käy tällöin myös Valio kevytkerma.* Sekoita rahkapiirakan täytteeseen halutessasi 1 dl rusinoita tai korintteja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›