Rahkasemifreddo ja lämmin suklaakastike

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Rahkasemifreddo ja lämmin suklaakastike

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

6 h

Sitruunainen rahkasemifreddo sopii pääsiäispöydän jälkiruoaksi. Lisää rahkan joukkoon pirteitä vadelmia ja pistaasipähkinöitä sekä viimeistele viettelys kuumalla suklaakastikkeella. Tämän jälkiruoan voi valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi.

Ainekset

Semifreddo

3 dl
3 rkl
Sokeri
800 g
1 dl
pistaasipähkinöitä
125 g
vadelmia

Suklaakastike

150 g
Suklaa tumma
1 ¼ dl
2 rkl
Sokeri
½ tl
vaniljan siemeniä

Koristeluun

100 g
vadelmia

Ohje

  1. Semifreddo

  2. Valmista semifreddo vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkan kanssa. Rouhi kuorettomat pistaasipähkinät ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.
  3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada puolet rahkaseoksesta vuoan pohjalle. Lisää sen jälkeen vadelmat riviin vuoan keskiosaan ja lusikoi loput rahkaseoksesta vadelmien päälle. Jos käytät pakastevadelmia niin kiehauta ne pienen sokerimäärän kanssa ja lusikoi jäähtyneenä vuokaan. Laita vuoka pakkaseen ja anna jäätyä esimerkiksi seuraavaan päivään.
  4. Nosta semifreddo pakkasesta vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista pehmenemään. Kumoa semifreddo vuoastaan ja poista leivinpaperi. Koristele pinta vadelmilla ja valmista lämmin suklaakastike tarjoilua varten.
  5. Lämmin suklaakastike

  6. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma sekä sokeri. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja kastike on lämmintä. Kaada tarjoilukulhoon ja tarjoile viileän semifreddon kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö