Raikas Prinsessakakku

Raikas Prinsessakakku

Perinteisen Prinsessakakun raikkaampi muunnos syntyy korvaamalla osa marsipaanikuorrutteesta tuoreilla tai pakastevadelmilla.

2 h 45 min
haastava
229 kcal / 100g
1

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Vaniljatäyte

3 ½ dl
1
kananmuna
2 ½ rkl
perunajauhoja
¾ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl

Marjatäyte

3 dl
vadelmia
¾ dl
vadelmahilloa

Kuorrutus ja koristelu

3 dl
1 ½ dl
hyytelösokeria
1 ½ dl
vettä
3 dl
tuoreita vadelmia tai pakaste
tomusokeria
250 g
marsipaania tai sokerimassaa

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto varovasti joukkoon.
  5. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla ( 1 1/2 dl Valio kevytmaitoa + 1 tl vaniljasokeria). Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
  6. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja levitä ohueksi kerrokseksi kakun pintaan ja reunoille. Säästä puolet kermavaahdosta pursotusta varten.
  7. Valmiste kiille hyytelösokerista paketin ohjeiden mukaisesti. Levitä vadelmat kakun pintaan keoksi ja sivele puhtaalla pullasudilla hyytelösokeri kauttaaltaan vadelmille. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani kakun reunan korkuiseksi nauhaksi ja siirrä se kiertämään reunaa
  8. Pursota jäljelle jäänyt kermavaahto kiertämään kakun yläreunaan. Koristele halutessasi mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›