Siirry sisältöön
Raikas Prinsessakakku

Raikas Prinsessakakku

Perinteisen Prinsessakakun raikkaampi muunnos syntyy korvaamalla osa marsipaanikuorrutteesta tuoreilla tai pakastevadelmilla.

Raikas Prinsessakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaniljatäyte

  • 3½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 2½ rkl perunajauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Marjatäyte

  • 150 g vadelmia
  • ¾ dl vadelmahilloa

Kuorrutus ja koristelu

  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl hyytelösokeria
  • 1½ dl vettä
  • 150 g tuoreita vadelmia tai pakaste
  • 0 kg tomusokeria
  • 250 g marsipaania tai sokerimassaa

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto varovasti joukkoon.
  5. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla (1 1/2 dl Valio kevytmaitoa + 1 tl vaniljasokeria). Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
  6. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja levitä ohueksi kerrokseksi kakun pintaan ja reunoille. Säästä puolet kermavaahdosta pursotusta varten.
  7. Valmiste kiille hyytelösokerista paketin ohjeiden mukaisesti. Levitä vadelmat kakun pintaan keoksi ja sivele puhtaalla pullasudilla hyytelösokeri kauttaaltaan vadelmille. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani kakun reunan korkuiseksi nauhaksi ja siirrä se kiertämään reunaa
  8. Pursota jäljelle jäänyt kermavaahto kiertämään kakun yläreunaan. Koristele halutessasi mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search