
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte
-
3½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 2½ rkl perunajauhoja
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Marjatäyte
- 150 g vadelmia
- ¾ dl vadelmahilloa
Kuorrutus ja koristelu
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1½ dl hyytelösokeria
- 1½ dl vettä
- 150 g tuoreita vadelmia tai pakaste
- 0 kg tomusokeria
- 250 g marsipaania tai sokerimassaa
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto varovasti joukkoon.
- Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla (1 1/2 dl Valio kevytmaitoa + 1 tl vaniljasokeria). Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja levitä ohueksi kerrokseksi kakun pintaan ja reunoille. Säästä puolet kermavaahdosta pursotusta varten.
- Valmiste kiille hyytelösokerista paketin ohjeiden mukaisesti. Levitä vadelmat kakun pintaan keoksi ja sivele puhtaalla pullasudilla hyytelösokeri kauttaaltaan vadelmille. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani kakun reunan korkuiseksi nauhaksi ja siirrä se kiertämään reunaa
- Pursota jäljelle jäänyt kermavaahto kiertämään kakun yläreunaan. Koristele halutessasi mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
27,3 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria