Raikas raejuusto-kurkkusalaatti

Raikas raejuusto-kurkkusalaatti

20 min
keskitaso
58 kcal / 100g
1
0

Raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon ja on erinomainen raaka-aine salaateissa. Etikkamarinadi antaa ryhtiä tällä kesäiselle salaatille.

Ainekset

6 annosta
1
kurkku
1
keltainen paprika
1 ½ rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
¾ tl
suolaa
1 rkl
hienonnettua tilliä
1 ruukku
lehtisalaattia
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Leikkaa kurkku ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa sisältä. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.
  2. Laita kurkku- ja paprikaviipaleet kannelliseen purkkiin tai muovirasiaan. Lisää rasiaan etikka, sokeri, suola ja tilli. Laita kansi kiinni ja ravista, kunnes kurkku pehmiää hiukan ja maustuu.
  3. Huuhdo ja kuivata salaatinlehdet. Levitä ne laakealle vadille tai annoskulhoihin. Kaada kurkuista ylimääräinen liemi pois ja levitä kurkku-paprikaseos salaatille. Lisää keskelle raejuusto keoksi.

Vinkki

Voit halutessasi jättää lehtisalaatin pois ja lusikoida kulhoon kurkku-paprikasalaattia kerroksittain raejuuston kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
1 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)