Raikas sitruunatorttu

Raikas sitruunatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Raikas sitruunatorttu

Raikas sitruunatorttu

Anna sitruunatortun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, jotta täyte kiinteytyy. Tarjoa paloiteltujen hedelmien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (3,3 dl)
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
1 (n. 1 dl)
sitruunan mehu
2 tl
sitruunankuorta

Tarjoiluun

papaijaa
kiiviä
viinirypäleitä
minttua

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää halutessasi hyvin pestyn sitruunan kuori joukkoon.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min
  4. Sekoita hedelmäkuutiot keskenään. Mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita. Tarjoa sitruunatorttua hedelmien kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›