Raparperikiisseli ja kermavaahto

Raparperikiisseli ja kermavaahto

30 min
helppo
102 kcal / 100g
2
1

Raparperi on parhaimmillaan keväällä ja alkukesällä. Nauti raparperikiisseli vaahdotetun vispikerman kanssa.

Ainekset

6 annosta
5 dl
5 dl
vettä
5 - 6 dl (300 g)
raparperipaloja
1 ¾ dl
sokeria
4 - 5 rkl
perunajauhoja

Kermavaahto

1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Mittaa kattilaan 8 dl vesi-mehuseosta, raparperit ja sokeri (jätä 2 dl nesteestä suurusta varten). Anna seoksen kiehua kannen alla n. 10 min kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  2. Sekoita perunajauhot loppuun nesteeseen. Ota kattila pois kuumalta levyltä. Kaada vesi-perunajauhoseos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita kiisseliä hetki kuumalla levyllä, kunnes kiisseli pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli.
  4. Tarjoa kiisselin kanssa pehmeäksi vaahdoksi vatkattua vispikermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)