Rapeat muikut ja Valio Koskenlaskija® remoulade

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Rapeat muikut ja Valio Koskenlaskija® remoulade

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

15 min

Valio Koskenlaskija® Street Food kiertue kiersi ympäri Suomea ja tapasi kiinnostavia tyyppejä matkan varrella. Kokki Teemu Laurellin resepti toimii hyvin niin yöruokana lämpimässä kesäyössä kuin kevyenä lounaana. #suomikaturuokaa

Ainekset

400 g
Muikut
Ruisjauhoja leivittämiseen
Suolaa, pippuria
Öljyä friteeraamiseen
½ dl
Kapris
2 kpl
Suolakurkku hienonnettuna
½ nippu
Hienonnettu kevätsipuli
1 nippu
Hienonnettu tilli
250 g
2 dl
½ kpl
Sitruunan mehu

Ohje

  1. Mausta ruisjauhot kevyesti suolalla. Kuivaa muikut talouspaperin avulla kevyesti.
  2. Laita osa muikuista isolle lautaselle ja kaada päälle reilusti ruisjauhoja. Pyörittele muikut kauttaaltaan ruisjauhoissa. Toista tämä myös lopuille muikuille.
  3. Friteeraa rasvakeittimessä 160 asteessa niin, että muikut saavat kauniin kullanruskean värin. Mausta suollalla ja pippurilla.
  4. Yhdistä kulhossa Valio Koskenlaskija® Ruoka maustamaton sulatejuusto sekä Valio turkkilainen jogurtti laktoositon.
  5. Lisää joukkoon hienonnettu suolakurkku, kaprikset sekä hienonnettu kevätsipuli sekä tilli.
  6. Sekoita huolellisesti ja mausta sitruunanmehulla suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarkista maku ja tarjoile friteerattujen muikkujen kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö