
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 pkt (250 g)
Valio Eila® kotijuustoaValio kotijuusto on perinteinen, vähärasvainen ja leikattava kotijuusto. Maultaan se on mieto, raikas, lempeä ja…
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tuoreita yrttejä, esim. minttua ja/tai korianteria
- 300 g (5 dl) täysjyväcouscousia
- 4 dl vettä
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 1 punasipuli
- 1 dl rusinoita
- 1-1½ rkl ras el hanout -mausteseosta
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 tl suolaa
- 1 dl paahdettuja mantelilastuja
paahdettavat mausteet
- ¼ tl neilikkaa
- 1 tl korianterin siemeniä
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl muskotinkukkaa
- 1 tl maustepippuria
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl cayennepippuria
- ½ tl valkopippuria
paahtamattomat mausteet
- 1 tl muskottipähkinää
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kanelia
- ½ tl jauhettua anista
- 1 tl kurkumaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kotijuusto arpanopan kokoisiksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Jätä maustumaan sivuun.
- Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta vesi. Sulata siihen liemikuutio. Kaada kiehuva liemi couscousin päälle ja jätä kannella tai foliolla peitettynä sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kevyesti pannulla oliiviöljyssä.
- Sekoita couscous haarukalla kuohkeaksi. Lisää sipuli, rusinat, mausteseos, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja suola. Sekoita.
- Lisää lopuksi kotijuusto yrttiöljyineen sekä paahdetut mantelilastut. Sekoita varovasti.
- Tarjoa lisäkkeenä esim. mausteisille liha- tai kasvispadoille.
Ras el hanout -mausteseos
- Mittaa paahdettavat mausteet paistinpannuun. Paahda kevyesti miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Hienonna morttelissa tai tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhetut, paahtamattomat mausteet.
- Mausteseos säilyy tiiviissä lasipurkissa kuukausia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
183 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
21,9 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa