Ras el hanout on monivivahteinen ja aromikas maustesos Pohjois-Afrikasta. Se sopii erilaisten liha- ja kasvisruokien maustamiseen, eikä mausteseokselle ole olemassa tarkkaa ainessisältöä. Onnistunutta Ras el hanout -seosta onkin tästä syystä pidetty maustekauppiaiden taidonnäytteenä.
1 pkt (250 g) | |
2 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | tuoreita yrttejä , esim. minttua ja/tai korianteria |
300 g | täysjyväcouscousia |
4 dl | vettä |
1 | kana- tai kasvisliemikuutio |
1 | punasipuli |
1 dl | rusinoita |
1 - 1 1/2 rkl | ras el hanout -mausteseosta |
1 | sitruunan kuori ja mehu |
1 tl | suolaa |
1 dl | paahdettuja mantelilastuja |
Ras el hanout - mausteseos: | |
---|---|
paahdettavat mausteet | |
¼ tl | neilikkaa |
1 tl | korianterin siemeniä |
2 tl | kardemummaa |
2 tl | muskotinkukkaa |
1 tl | maustepippuria |
½ tl | mustapippuria |
½ tl | valkopippuria |
½ tl | cayennepippuria |
paahtamattomat mausteet | |
1 tl | muskottipähkinää |
2 tl | jauhettua inkivääriä |
1 tl | kanelia |
½ tl | jauhettua anista |
1 tl | kurkumaa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.