Ras el hanout-couscouslisäke

Ras el hanout-couscouslisäke
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ras el hanout-couscouslisäke

Ras el hanout-couscouslisäke

Ras el hanout on monivivahteinen ja aromikas maustesos pohjois Afrikasta. Se sopii erilaisten liha- ja kasvisruokien maustamiseen, eikä mausteseokselle ole olemassa tarkkaa ainessisältöä. Onnistunutta Ras el hanout -seosta onkin tästä syystä pidetty maustekauppiaiden taidonnäytteenä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pkt (250 g)
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoreita yrttejä , esim. minttua ja/tai korianteria
300 g
täysjyväcouscousia
4 dl
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
1
punasipuli
1 dl
rusinoita
1 - 1 1/2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
sitruunan kuori ja mehu
1 tl
suolaa
1 dl
paahdettuja mantelilastuja

Ras el hanout - mausteseos:

paahdettavat mausteet

¼ tl
neilikkaa
1 tl
korianterin siemeniä
2 tl
kardemummaa
2 tl
muskotinkukkaa
1 tl
maustepippuria
½ tl
mustapippuria
½ tl
valkopippuria
½ tl
cayennepippuria

paahtamattomat mausteet

1 tl
muskottipähkinää
2 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua anista
1 tl
kurkumaa

Ohje

  1. Leikkaa kotijuusto arpanopan kokoisiksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Jätä maustumaan sivuun.
  2. Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta vesi. Sulata siihen liemikuutio. Kaada kiehuva liemi couscousin päälle ja jätä kannella tai foliolla peitettynä sivuun.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kevyesti pannulla oliiviöljyssä.
  4. Sekoita couscous haarukalla kuohkeaksi. Lisää sipuli, rusinat, mausteseos, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja suola. Sekoita.
  5. Lisää lopuksi kotijuusto yrttiöljyineen sekä paahdetut mantelilastut. Sekoita varovasti.
  6. Tarjoa lisäkkeenä esim. mausteisille liha- tai kasvispadoille.
  7. Ras el hanout -mausteseos

  8. Mittaa paahdettavat mausteet paistinpannuun. Paahda kevyesti miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Hienonna morttelissa tai tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhetut, paahtamattomat mausteet.
  9. Mausteseos säilyy tiiviissä lasipurkissa kuukausia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›