Hyppää sisältöön
Ras el hanout-couscouslisäke

Ras el hanout-couscouslisäke

Ras el hanout on monivivahteinen ja aromikas maustesos Pohjois-Afrikasta. Se sopii erilaisten liha- ja kasvisruokien maustamiseen, eikä mausteseokselle ole olemassa tarkkaa ainessisältöä. Onnistunutta Ras el hanout -seosta onkin tästä syystä pidetty maustekauppiaiden taidonnäytteenä.

Ras el hanout-couscouslisäke

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Eila® kotijuustoa
    Valio kotijuusto on perinteinen, vähärasvainen ja leikattava kotijuusto. Maultaan se on mieto, raikas, lempeä ja…
    Valio kotijuusto e250 g laktoositon
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoreita yrttejä, esim. minttua ja/tai korianteria
  • 300 g (5 dl) täysjyväcouscousia
  • 4 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 1 punasipuli
  • 1 dl rusinoita
  • 1-1½ rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl paahdettuja mantelilastuja

paahdettavat mausteet

  • ¼ tl neilikkaa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl muskotinkukkaa
  • 1 tl maustepippuria
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ tl valkopippuria

paahtamattomat mausteet

  • 1 tl muskottipähkinää
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua anista
  • 1 tl kurkumaa

Ohje

  1. Leikkaa kotijuusto arpanopan kokoisiksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Jätä maustumaan sivuun.
  2. Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta vesi. Sulata siihen liemikuutio. Kaada kiehuva liemi couscousin päälle ja jätä kannella tai foliolla peitettynä sivuun.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kevyesti pannulla oliiviöljyssä.
  4. Sekoita couscous haarukalla kuohkeaksi. Lisää sipuli, rusinat, mausteseos, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja suola. Sekoita.
  5. Lisää lopuksi kotijuusto yrttiöljyineen sekä paahdetut mantelilastut. Sekoita varovasti.
  6. Tarjoa lisäkkeenä esim. mausteisille liha- tai kasvispadoille.

Ras el hanout -mausteseos

  1. Mittaa paahdettavat mausteet paistinpannuun. Paahda kevyesti miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Hienonna morttelissa tai tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhetut, paahtamattomat mausteet.
  2. Mausteseos säilyy tiiviissä lasipurkissa kuukausia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 183 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 21,9 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi