Raumalainen Lohileipä

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Raumalainen Lohileipä

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

15 min

Valio Koskenlaskija® Street Food kiertue kiersi ympäri Suomea ja tapasi kiinnostavia tyyppejä matkan varrella. Valio Koskenlaskija® Ruoka Chili tuo kokki Teemu Laurellin Raumalaiseen Lohileipään juustoista makua ja sopivasti potkua. #suomikaturuokaa

Ainekset

8 kpl
Saaristolaisleipä
200 g
Kylmäsavulohi
150 g
150 g
½ kpl
Sitruunan mehu
½ nippu
Tilli
½ dl
Raastettu piparjuuri
1 kpl
Hienonnettu punainen chili
600 g
Ruodoton lohifile
Tuoretta pinaattia
Suolaa, pippuria
oliiviöljyä

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa Valio crème fraîche HYLA® ja Valio Koskenlaskija® Ruoka chili sulatejuusto.
  2. Lisää joukkoon hiennonettu kylmäsavulohi, chili, tilli sekä raastettu piparjuuri ja mausta sitruunanmehulla, suolalla sekä pippurilla. Tarkista maku.
  3. Leikkaa lohesta kahdeksan samankokoista palaa ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  4. Grillaa lohia noin 2 minuuttia molemmilta puolilta, tai kunnes ovat kypsiä.
  5. Kokoa leivät asettamalla kulekkin leivälle sopivasti kylmäsavulohi levitettä sekä pinaattia.
  6. Laita lopuksi päälle grillattu lohi. Voit halutessasi raastaa päälle vielä tuoretta piparjuurta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö