Red velvet -kakkupohja

Red velvet -kakkupohja

Red velvet -kakkupohja on kauniin tummanpunainen voikakkupohja, joka on rakenteeltaan pehmeä ja mehevä. Kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa erikseen ja se täytetään perinteisesti tuorejuustotäytteellä. Kokeile red velvet kakun kanssa myös sitruunaista rahkatäytettä.

45 min
keskitaso
331 kcal / 100g
0

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 dl
2
kananmunaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
3 dl
punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää Oivariini, munat, etikka ja elintarvikeväri. Vatkaa hyvin sekaisin.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada taikinan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä minuutin verran.
  3. Jaa taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm) tai kolmeen (ø 18 - 20 cm). Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 30 min. Anna jäähtyä.
Lisukkeeksi
Sitruunatäyte täytekakkuun
10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›