Red velvet juustokakku

Red velvet juustokakku

Red velvet kakku huikean punaisine väreineen on rantautunut viimeisen vuoden aikana Suomeen. Alunperin tuorejuustokuorrutteinen ja -täytteinen kerroskakku on lähtöisin Amerikasta. Kakkutaikina on perinteisesti värjätty punajuurenmehulla. Sittemmin kakusta on tehty monenlaisia muunnoksia, joita yhdistävä tekijä on juuri punainen väri.

3 h 10 min
keskitaso
359 kcal / 100g
2

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
350 g
Domino-keksejä
½ dl ( 30 g)
mantelijauhetta

Täyte

100 g
mustaherukoita
2
kananmunaa
1 ¼ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 ½ rasiaa (à 200 g)
1 prk (150 g)
punaista elintarvikeväriä

Pinnalle

sokeroimatonta kaakaojauhetta

Ohje

  1. Sulata voi. Hienonna keksit. Yhdistä pohjan ainekset. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) sekä reunoille puoleen väliin saakka. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Levitä mustaherukat pohjalle.
  3. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää tuorejuusto, creme fraiche ja elintarvikeväri. Jatka vaahdottamista, kunnes täyte on tasaista.
  4. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150 asteessa n. 45 min.
  5. Anna jäähtyä kylmässä ennen vuoasta irrottamista.
  6. Koristele pinta kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
359 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›