Risalamande

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Risalamande

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Risalamande on kermainen tanskalainen jälkiruokaversio riisipuurosta ja tarjoillaan kirsikkaisen kastikkeen kera.

Ainekset

Riisipuuro

7 dl
Valio täysmaitoa
¾ dl
puuroriisiä
1 tl
vaniljasokeria tai vaniljatanko
2 dl
Valio kuohukermaa

Kirsikkakastike

1 tlk
säilöttyjä kirsikoita liemessä
1 rkl
perunatärkkelystä
3 rkl
kylmää vettä

Ohje

  1. Riisipuuro

  2. Jos käytät vaniljatankoa, laita se paksupohjaiseen kattilaan maidon kanssa. Kuumenna maito.
  3. Poista tanko ja lisää riisi. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se samalla.
  4. Keitä puuroa hiljalleen noin 40 minuuttia (tai riisin keitto-ohjeen mukaan).
  5. Laita valmis puuro kylmään, ja vatkaa kermavaahto.
  6. Nostele kermavaahto jäähtyneen riisipuuron sekaan.
  7. Kirsikkakastike

  8. Kuumenna kirsikat omassa liemessään kattilassa kiehuvaksi.
  9. Sekoita perunatärkkelys kylmään veteen, ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta nopeasti.
  10. Tarjoile risalamande murskattujen manteleiden ja kylmän tai kuuman kirsikkakastikkeen kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö