Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rosmariini-appelsiinit

Appelsiinin kaveriksi sopii tuore rosmariini. Rosmariini-appelsiinit ja rahka tarjoillaan annosmaljoista tai vaikka pakastetuista appelsiininkuorista.

Rosmariini-appelsiinit
Rosmariini-appelsiinit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 appelsiinia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 2-4 pientä marenkia

Ohje

  1. Kuori appelsiinit veitsellä nahattomiksi. Poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri ja rosmariini. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
  3. Lusikoi rahka ja appelsiinikuutiot annosmaljoihin. Murenna päälle marenkia.
  4. Tarjoa jälkiruokana.

Vinkki

Voit valmistaa jälkiruoan myös appelsiininkuoriin. Pese tällöin ohjeessa käytettävät appelsiinit lämpimällä vedellä. Halkaise ja poista hedelmäliha juures- tai greippiveitsellä. Pakasta kuoria appelsiinien maustumisen ajan. Käytä kuoria tarjoiluastioina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 12 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search