Siirry sisältöön
Ruokaisa peruna-parsasalaatti

Ruokaisa peruna-parsasalaatti

Parsa-aikaan voit tarjota kauden herkun osana salaattia. Ruokaisa salaatti puolestaan sopii niin pääruoaksi kuin lisukeruoaksikin.

Ruokaisa peruna-parsasalaatti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 750 g kiinteitä perunoita
  • 400 g tuoretta parsaa
  • 5-6  (n. 70 g) retiisiä
  • 50 g salottisipulia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rasiaa
    Valio Viola® basilika tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt basilika tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda aromaattisen basilikan…
    Valio Viola® kevyt e200 g basilika tuorejuusto laktoositon
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • ½ dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0 kg sitruunalohkoja

Pekoni-krutongit

  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 2-3 viipaletta paahtoleipää

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
  3. Valmista parsa: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 -7 minuuttia. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa) jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  4. Kuori ja viipaloi perunat kulhoon. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
  5. Paloittele jäähtyneet parsat. Jätä muutamia nuppuja koristeluun.
  6. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sitruuna- ja omenamehu tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä kastike, perunat ja kasvikset. Nosta kylmään.

Pekoni-krutongit

  1. Jos haluat tarjota pekonikrutongit lämpiminä, valmista ne juuri ennen tarjoilua.
  2. Paloittele leipäviipaleet. Viipaloi pekonit. Paista pekonipaloja pannulla. Kun rasvaa alkaa irrota pannulle, lisää leipäpalat. Paista kunnes leipä ja pekonit ovat rapeita.
  3. Kumoa salaatti laakealle tarjoiluvadille, koristele parsanupuilla. Levitä reunoille (lämmin) pekoni-krutongit. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 109 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 8,5 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunalohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search