
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 750 g kiinteitä perunoita
- 400 g tuoretta parsaa
- 5-6 (n. 70 g) retiisiä
- 50 g salottisipulia
- ½ tl suolaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
-
2 rasiaa
Valio Viola® basilika tuorejuustoaValio Viola® kevyt basilika tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda aromaattisen basilikan…
-
½ prk (à 200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
-
½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1 rkl sitruunamehua
- 0 kg sitruunalohkoja
Pekoni-krutongit
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
- 2-3 viipaletta paahtoleipää
Jaa resepti
Ohje
- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä.
- Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
- Valmista parsa: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 -7 minuuttia. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa) jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
- Kuori ja viipaloi perunat kulhoon. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
- Paloittele jäähtyneet parsat. Jätä muutamia nuppuja koristeluun.
- Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sitruuna- ja omenamehu tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä kastike, perunat ja kasvikset. Nosta kylmään.
Pekoni-krutongit
- Jos haluat tarjota pekonikrutongit lämpiminä, valmista ne juuri ennen tarjoilua.
- Paloittele leipäviipaleet. Viipaloi pekonit. Paista pekonipaloja pannulla. Kun rasvaa alkaa irrota pannulle, lisää leipäpalat. Paista kunnes leipä ja pekonit ovat rapeita.
- Kumoa salaatti laakealle tarjoiluvadille, koristele parsanupuilla. Levitä reunoille (lämmin) pekoni-krutongit. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
109 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
8,5 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunalohkoja