Ruokaisa peruna-parsasalaatti

Ruokaisa peruna-parsasalaatti

2 h 30 min
keskitaso
153 kcal / 100g
2
3

Parsa-aikaan voit tarjota kauden herkun osana salaattia. Ruokaisa salaatti puolestaan sopii niin pääruoaksi kuin lisukeruoaksikin.

Ainekset

4 annosta
750 g
kiinteitä perunoita
400 g
tuoretta parsaa
5 - 6 (n. 70 g)
retiisiä
50 g
salottisipulia
½ tl
suolaa
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 prk (à)
½ prk (à 200 g)
½ dl
1 rkl
sitruunamehua
sitruunalohkoja

Pekoni-krutongit

1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
2 - 3 viipaletta
paahtoleipää

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
  3. Valmista parsa: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 -7 minuuttia. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa) jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  4. Kuori ja viipaloi perunat kulhoon. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
  5. Paloittele jäähtyneet parsat. Jätä muutamia nuppuja koristeluun.
  6. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sitruuna- ja omenamehu tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä kastike, perunat ja kasvikset. Nosta kylmään.
  7. Pekoni-krutongit

  8. Jos haluat tarjota pekonikrutongit lämpiminä, valmista ne juuri ennen tarjoilua.
  9. Paloittele leipäviipaleet. Viipaloi pekonit. Paista pekonipaloja pannulla. Kun rasvaa alkaa irrota pannulle, lisää leipäpalat. Paista kunnes leipä ja pekonit ovat rapeita.
  10. Kumoa salaatti laakealle tarjoiluvadille, koristele parsanupuilla. Levitä reunoille (lämmin) pekoni-krutongit. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
6 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)