Ruusukinuski

Reseptiyhteistyö: benjamin-frostell

Ruusukinuski

Reseptiyhteistyö: benjamin-frostell

30 min

Perinteinen kinuskikastike saa uutta makua ruususta Vuoden Luomukokki Benjamin Frostellin reseptissä. Tarjoile kinuski esimerkiksi espanjalaisten churro-munkkien kanssa.

Ainekset

Ruusuviinietikka

Kurtturuusun terälehtiä
Omenasiideriviinietikkaa

Ruusukinuski

400 g
Sokeria
2 ½ dl
Valio Luomu™ kuohukermaa
2 dl
Glukoosisiirappia
½ dl
Ruusuviinietikkaa tai ruusuvettä
135 g
Valio Luomu™ voita
15 g
gourmet-suolahiutaleita

Ohje

  1. Ruusuviinietikka

  2. Täytä steriloitu hillopurkki kurtturuusun terälehdillä ja kaada päälle omenasiideriviinietikkaa niin, että lehdet peittyvät. Sulje kansi ja anna etikan tekeytyä vähintään 1–3 kk ennen käyttöä.
  3. Ruusukinuski

  4. Lämmitä kuohukerma, voi ja suola 65-asteiseksi.
  5. Keitä sokeria, viinietikkaa ja glukoosisiirappia litran kattilassa, kunnes sokeria karamellisoituu ja seos on 170–180-asteista.
  6. Ota kinuskikattila pois liedeltä ja lisää kerma-voiseos varovasti sekoittaen joukkoon. Sekoita kuitenkin seokset kunnolla yhteen, muuten kinuski erottuu jäähtyessään.
  7. Kinuski säilyy kylmässä ainakin 6 kk.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö