Kaalireseptit

Kaalien satokausi on syksyllä runsaimmillaan, ja kaalista valmistuu kevyitä mutta maukkaita ruokia. Herkuttele perinteisellä kaalilaatikolla tai valmista kukkakaalista mehevä gratiini. Lehtikaalista syntyy puolestaan rapeita lehtikaalisipsejä, joita voi herkutella hyvällä omallatunnolla.

Kaali on raaka-aineena huokea ja helposti löydettävä, mutta samalla oikea ravinnepommi, joka sopii hyvin monipuolisesti yhteen muiden ruoka-aineiden ja erilaisten mausteiden kanssa. Kaaliruoat valmistuvat helposti, reseptistä riippuen paistinpannulla tai uunissa. Herkulliset kaaliruoat kuten salaatit ja keitot valmistat nopeimmillaan jo puolessa tunnissa, kun taas piiraat ja kaalilaatikot kypsyvät yleensä 1-2 tunnissa. Katso kaikki kaalireseptit!