Kauraleivät

Höyryävän lämmin uunituore kauraleipä, ihana tuoksu täyttää koko keittiön. Kauraleipä on tuttu suosikki, jota voi syödä voinokareen kanssa sellaisenaan tai käyttää voileivissä. Kauran mieto ja aavistuksen makea maku tekee siitä hyvän pohjan melkein mille vaan makuyhdistelmälle.

Kauraleipä on helppo leipoa ja sen voi tehdä joko nopeasti ’kättä kääntämällä’ tai hitaammin niin, että taikina saa rauhassa tekeytyä jääkaapissa. Kokeile rapeakuorista artesaanikauraleipää, kun sinulla on enemmän aikaa, tai rapeaa kaurarieskaa, kun on kiire. Myös makeat inkivääri-kauraleivät syntyvät alle tunnissa. Kaurasta voi tehdä myös gluteenittomia sämpylöitä tai maukasta peltileipää helposti isommallekin porukalle. Tutustu resepteihin ja valitse suosikkisi!

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›